Ladda upp inför Earth Hour med klimatspaning och filmvisning

Lördagen den 24 mars uppmärksammas Earth Hour jorden runt i en gemensam manifestation. Då släcks ljuset under en timmes tid för att visa att vi bryr oss om vår planet. På Bohusläns museum i Uddevalla blir det klimatspaning med författaren Stefan Edman och visning av Al Gores nya film ”En obekväm uppföljare” samt gemensam promenad upp på Skansberget för att se ljusen släckas i staden.

Samlingsbild Dan Löfving, Ulrica Wallin, Karin Stammarnäs och Pia Svensson.

Dan Löfving, Filmis - Uddevalla Filmstudio, Ulrica Wallin, Studiefrämjandet, Karin Stammarnäs, Bohusläns museum och Pia Svensson, Uddevalla kommun hoppas många kommer till den gemensamma klimatmanifestationen lördag 24 mars. (På bilden saknas Naturskyddsföreningen och Studieförbundet Vuxenskolan)

I år genomför Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet, Studieförbudet Vuxenskolan, Filmis - Uddevalla filmstudio, Bohusläns museum och Uddevalla kommun ett arrangemang tillsammans.

- En hållbar framtid är ett gemensamt intresse för oss alla. Filmis tycker om att belysa miljöfrågor och det är ett tillfälle att se en helt ny film som inte visats så många gånger ännu, säger Dan Löfving, styrelseledamot Filmis - Uddevalla Filmstudio.

Stefan Edman kommer att inleda kvällen med en klimatspaning med fokus på maten. Innan dess går det att köpa klimatsmart fika på restaurang Kajkanten. Passa på att mingla och träffa nya bekantskaper!

Efter filmvisningen blir det en gemensam promenad upp till Skansberget, där man har fin utsikt över centrala Uddevalla och kan se ljusen släckas från klockan 20.30.

Klicka för att se affischen större

- Klimatfrågan handlar om vår överlevnad och vi hoppas att det här gemensamma arrangemanget ska leda till många nya bekantskaper och goda samtal, säger Ulrica Wallin, Studiefrämjandet.

Varmt välkomna!

Earth Hour lördag 24 mars klockan 17.30, Bohusläns museum.

Som uppvärmning inför Earth Hour visas även den första filmen av Al Gore, ”En obekväm sanning”, lördag 17 mars klockan 14.00 på Bohusläns museum.

Fri entré till båda arrangemangen.