Två unga företag vidare till SM i ung företagsamhet

Igår kammade Uddevalla gymnasieskola hem flera priser på den regionala UF-mässan i Fyrbodal. Det unga företaget Lenelle UF går vidare till SM efter första pris i kategorin Årets innovation liksom Vendela Vernersson från Embracelet UF som fick första pris i kategorin Årets säljare.

Årets innovation, Lenelle UF

Årets innovation, Lenelle UF: Nils Råhnängen, Linnea Kristiansson, Emma Bergqvist och Ellen Andersson här med prisutdelarna Elin Karlsson, Innovatum och Fredrik Andersson, Almi.

- Det är jätteroligt att de kommer med till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm! Det är resultatet av att eleverna är så ambitiösa och har ett driv, det ger ringar på vattnet och är bra för Uddevalla gymnasieskola, säger Eva Hartmann, diplomerad UF-lärare och programsamordnare.

Sammanlagt deltog 49 UF-företag från Uddevalla gymnasieskola på den regionala mässan i Trollhättan där totalt 143 UF-företag ställde ut. I hård konkurrens tog ytterligare tre unga företag från Uddevalla hem andra- och tredjeplaceringar och vann därmed en summa prispengar. Dessutom tog UF-lärare vid Uddevalla gymnasieskola hem priset i Årets lärare/lärarteam.

De unga förstapristagarna vinner resa, hotellövernattning, galamiddag och deltagande i den stora UF-mässan i Stockholm 16-17 maj tillsammans med tävlande från hela landet.

Så här gick det för Uddevalla gymnasieskola
på den regionala UF-mässan:

Lenelle UF, 1:a pris Årets Innovation. UF-företaget består av Emma Andersson, Linnea Kristiansson, Emma Bergqvist och Nils Råhnängen. Motivering: Lenelle UF har utgått från ett egenupplevt problem, som enkelt kan utvecklas till en säljbar produkt.

Embracelet UF, Vendela Vernersson 1:a pris Årets säljare. Motivering: Med en självsäkerhet utöver det vanliga och ett karismatiskt driv skapar vinnaren förtroende och kundkontakt. Vinnarens stolthet över sin produkt gör att hen fångar kundens intresse och skapar köplust på ett naturligt sätt. (Hela UF-företaget får åka med upp till SM i Stockholm)

Erkon UF, 2:a pris Årets tjänst.

Tjänstefixaren UF, 3:e pris Årets tjänst.

Smart Innovative Design UF, 3:e pris Årets Innovation.

Årets lärare/lärarteam​. Krister Berg, Kimmo Eerola, Eva Hartmann, Per Hjalmarsson, Patrik Johansson, Pia Johansson, Margareta Kittelsen, Maria Kristiansson, Ing-Marie Lagnéus-Schröder, Lars Larsson, Staffan Lundholm, Lisa Ström och Lars Wingqvist. Motivering: Årets lärarlag har på ett utmärkt sätt - under flera år - sett möjligheterna med UF-företagande som en metod att stimulera elevers motivation att göra goda resultat i många olika kurser, och på flera olika program. Ett stort engagemang - hos flera lärare - har gett UF-eleverna åtskilliga tillfällen att pröva sina vingar, inte minst på julmarknader, temadagar och lokala mässor som anordnats i samarbete med det lokala näringslivet. Utöver detta har lärarlaget tagit UF-företagandet till en internationell nivå där elever fått resa utomlands och möjlighet att knyta kontakter och utvecklas tillsammans med andra entreprenöriella ungdomar.

Mer information om SM i ung företagsamhet

Årets säljare, Embracelet UF

Årets säljare, Embracelet UF, Vendela Wernersson här tillsammans med Anders Jostrand, SEB.