Ali Dhaanto till Imagine Sweden 

Imagine Sweden är stolta att presentera nästa artist till Imagine Sweden riksfestival: Ali Dhaanto. Han ansluter sig till en redan tung line-up med bland andra Silvana Imam, Slowgold, Pale Honey och Maxida Märak. lmagine Sweden riksfestival hålls 9-12 maj i Uddevalla.

Ali Dhaanto

Ali Dhaanto är världsstjärna inom den somaliska folkmusikgenren dhaanto. Dhaantomusiken är ursprungligen somalisk folkmusik och kallas den somaliska reggaen. Ali Dhaanto har moderniserat musikstilen med syntar och slagverk vilket har gjort honom till en av de största inom sin genre.

Ali Bashir Abdo, som han egentligen heter, flydde från Etiopien till Sverige 2015 som politisk flykting och har nu bosatt sig i Västerås. Han uppträder under festivalen samt ingår i juryn som bedömer Imagine Swedens 17 riksfinalister.

Ali Dhaanto är helt unik i sitt uttryck som Dhaantomusiker och vi är otroligt glada att han är med oss den 9-12 maj i Uddevalla!

Imagine Sweden beviljades i november Musikverkets bidrag till jämställda festivaler. Genom stödet ges festivalen möjlighet att utöka arbetet kring kunskapsöverföring mellan etablerade, "up and coming" och unga "gröna" artister.

Imagine Sweden (tidigare Musik Direkt) är både en festival och en musiktävling för unga musiker från stora delar av landet. Projektet finns i Sverige, Brasilien, Kroatien, Frankrike, Zimbabwe, Polen, Spanien och Nederländerna och har ett tydligt fokus på intersektionell bredd, jämställdhet, integration och hållbarhet.

Arrangörer av Imagine Sweden riksfestival i Uddevalla är KulturUngdom, Uddevalla kommun och Jeunesses Musicales Sverige

Mer information om Imagine Sweden

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00