Ansökan om Fritidskort Lov för dig som inte sökt tidigare

Från och med 16 april kan du som går i åttonde eller nionde klass, samt första eller andra året på gymnasiet ansöka om Fritidskort Lov. Har du redan ansökt inför jullovet 2017 gäller fritidskortet lov under sommarlovet 2018 också. Kortet innebär att du kan åka gratis dygnet runt med Västtrafiks kollektivtrafik inom hela Västra Götalandsregionen under skolornas sommarlov och jullov.

Glada ungdomar

Nu kan du ansöka om Fritidskort Lov, som ger dig möjlighet att åka gratis i kollektivtrafiken under sommarlov och jullov.

Kommunen vill underlätta för ungdomar att delta i verksamheter och aktiviteter under sin fritid. Därför får ungdomar åka kostnadsfritt i kollektivtrafiken under längre lov.

Fritidskortet kan sökas av dig som är folkbokförd i Uddevalla kommun. Även du som är folkbokförd i Uddevalla men går i skolan på annan ort kan ansöka om Fritidskort Lov.

Kortet är giltigt på bussar, tåg eller båtar inom hela Västra Götalandsregionen under sommarlovet: Sommarlovet: 1 juni – 31 augusti.

Fritidskortet är personligt och gäller enbart för den elev det är utställt på, namn och födelsedatum står på kortet. Ett borttappat kort ersätts inte.

På vissa bussar och tåg finns inte kortläsare. Då gäller att du måste ha en så kallad kortinspektion, det är en kvittoremsa från Västtrafik som visar att laddningen är aktiverad, mellan vilka datum kortet gäller och vilken typ av laddning du har. Mer information om detta på Västtrafiks sidor.

Hur ansöker jag om Fritidskort Lov?

Du ansöker om Fritidskort Lov via denna e-tjänst: www.uddevalla.se/fritidskort

Du som tidigare har sökt och fått Fritidskort Lov kan inte söka på nytt! Kortet för jullovet 2017 gäller även för sommarlovet 2018.

Ansök senast 10 maj 2018.

Fritidskortet hämtas ut cirka två veckor efter ansökan på kontaktcenter i Rådhuset, Kungsgatan 29, Uddevalla. Legitimation är nödvändig. Saknar du egen legitimation kan målsman följa med och styrka din identitet. Kontaktcenter är öppet måndag-fredag klockan 08.00-16.30.

Fritidskort Lov gäller för ett läsår i taget (ett jullov och ett sommarlov). Varje nytt läsår måste du ansöka om nytt fritidskort.

För mer information, hör av dig till kontaktcenter