Studiebesök till Kina

På lördag åker Uddevallas kommunledning samt representanter från Uddevallas näringsliv och Business Sweden till staden Shiyan i Kina. Syftet är att fortsätta diskussionerna om ett samarbete med Shiyan, med fokus på näringslivsfrågor och kulturutbyte.

En kinesisk delegation från Shiyan besökte Uddevalla i augusti.

En kinesisk delegation från Shiyan besökte Uddevalla i augusti. (klicka för större bild)

Shiyan och Uddevalla har skrivit på en avsiktsförklaring om vänskap och ett framtida samarbete. En kinesisk delegation från Shiyan besökte i augusti Västsverige och Uddevalla, och nu har en inbjudan kommit till Uddevalla.

Den 14-20 april åker följande politiker och tjänstepersoner från Uddevalla kommun till Shiyan: Ingemar Samuelsson, Carin Ramneskär, Annelie Högberg, Peter Larsson, Anders Brunberg och Katarina Hansson. I delegationen ingår även representant för besöksnäringen i Uddevalla - Majsan Ågren, vice vd för Bohusgården, samt representanter från Business Sweden.

- Vi ser fram emot resan och hoppas att ett eventuellt framtida samarbete kan främja näringsliv och affärsutveckling i både Uddevalla och Shiyan, säger Ingemar Samuelsson, kommunstyrelsens ordförande.

Affärsutveckling och näringslivsfrågor, stadsutveckling och miljöskydd, kulturellt utbyte och turism är frågor som kommer att diskuteras under studiebesöket.

Preliminärt program

Läs tidigare nyhet Kinabesök för framtida samarbete