Trafik- och parkeringsstrategi för Uddevalla kommun

Nu är kommunens trafik- och parkeringsstrategi med fokus på Uddevalla tätort klar. Strategidokumentet visar hur staden ska planeras och utvecklas gällande trafik, transporter och parkeringar.

Bild trafik- och parkeringsstrategi

Uddevalla centrum. Foto Peter Ljunggren.

Många olika kompetensområden inom kommunen har varit delaktiga i arbetet med att ta fram strategin där inriktningen har varit att:

• Alla i Uddevalla ska ha nära till stadens möjligheter och naturens lugn.
  • Transportsystemet ska erbjuda en tillgänglighet som gör det möjligt att nå det som kommunen och övriga regionen har att erbjuda.
  • Hållbara val är självklara för invånare, besökare och näringsliv.
  • Transportsystemet stärker möjligheterna till en god livskvalité och en attraktiv stad.

I Trafik- och parkeringsstrategin kan du bland annat läsa om bristanalys och utmaningar i Uddevalla, trafikstrategiska mål, genomförande och uppföljningar samt strategiska inriktningar gällande:

• Samhällsplanering för hållbara transporter
  • Människan i stadsrummet
  • Mobility management
  • Trafik och Uddevalla centrum
  • Gångtrafik
  • Cykeltrafik
  • Kollektivtrafik
  • Biltrafik
  • Parkering för bil och cykel
  • Mindre orter och landsbygd
  • Uddevalla och regionala förbindelser

Kommunfullmäktige tog beslut om Trafik- och parkeringsstrategi Uddevalla kommun 11 april 2018.