Uddevalla får pengar till ny vandringsled vid skalbankar

Uddevalla kommun får 240 000 kronor för att skapa en vandringled mellan tre naturreservat med skalgrusrester. Nu delar länsstyrelsen ut pengar till nya lokala naturvårdsprojekt (LONA).

Skalbankarna

Nu får Uddevalla pengar till att skapa ny vandringsled mellan Kuröds skalbankar, Ramseröd och Bäveån nedre.

Satsningen innebär att kommunen skjuter till lika mycket medel för att kunna skapa en rundslinga mellan reservaten Kuröds skalbankar, Ramseröd och Bäveån nedre.

- Det är jätteroligt att vi får pengar till denna satsning. Nu kan vi knyta ihop tre tätortsnära reservat, som är helt unika i sitt slag med sina skalbankar, och göra dem mer tillgängliga för alla, säger Sofia Ström, kommunekolog.

Vandringsleden kommer sammanlagt att bli 8 kilometer lång och delvis följa Bohusleden. Nya delar ska byggas till, inklusive en bro över ett vattendrag. Tre större informationstavlor ska sättas upp, en vid varje reservat, och annat informationsmaterial ska tas fram.

- Det här är en satsning på både natur och friluftsliv. Vi vet att det finns en stor efterfrågan från allmänheten om vandringsleder som rundslingor, säger Sofia Ström.

Med den nya vandringsleden ska man exempelvis kunna starta sin vandring vid Skalbanksmuseet, vandra rundslingan och komma tillbaka till samma plats.

Satsningen på vandringsleden som har fått namnet ”Snäckskalstriangeln” är ett samarbete mellan Uddevalla kommun och Bohusläns museum, som driver Skalbanksmuseet.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00