Alla som sökt får sommarlovspraktik

Alla ungdomar som sökt sommarlovspraktik i kommunen i år kommer att få en plats. Antalet praktikplatser höjs därför i år från 275 till sammanlagt 391, så att samtliga sökande får sommarlovspraktik. Det beslutade kommunstyrelsen igår onsdag 25 april.

glada ungdomar

Bakgrunden till beslutet är att en del ungdomar har svårt att få sommarjobb, särskilt i de yngre åldrarna.

- Vi tycker det är viktigt att kunna erbjuda ungdomarna en meningsfull sysselsättning på sommaren. De får prova hur det är att vara på en arbetsplats, tjäna lite egna pengar och känna att de behövs. Sommarlovspraktiken är en bra ingång för att skaffa arbetslivserfarenhet och stärker möjligheterna för unga att få ett riktigt jobb så småningom, säger Evy Gahnström, ordförande i arbetsmarknadsutskottet.

Sommarlovspraktiken är upp till tre veckor lång och riktar sig till elever som går i årskurs nio samt årskurs ett på gymnasiet. Den omfattar ungdomar som är folkbokförda i Uddevalla kommun och som inte har ett ordinarie sommarjobb. Sommarlovspraktiken kunde sökas fram till 18 mars.

I år höjs även ersättningsnivån för ungdomar i nionde klass från 50 till 52 kronor per timme samt för elever i årskurs ett på gymnasiet från 52 till 54 kronor per timme.

För mer information, kontakta gärna:

Evy Gahnström (V)
Ordförande arbetsmarknadsutskottet

Cecilia Sandberg (S)
Ledamot arbetsmarknadsutskottet, ordförande barn- och utbildningsnämnden

Gunilla Magnusson (MP)
Ordförande samhällsbyggnadsnämnden