Kulturskolan utvald till nationell teaterfestival för fjärde gången

Kulturskolans äldsta dramagrupp kommer att framföra den nyskrivna pjäsen DNA av Dennis Kelly i Länk:s nationella festival på Riksteatern i Hallunda i Stockholm 25-27 maj. Det är fjärde gången av fyra möjliga som Kulturskolan i Uddevalla får den möjligheten.

Kulturskolans äldsta dramagrupp framför pjäsen DNA

Kulturskolans äldsta dramagrupp kommer att få framföra pjäsen DNA på Riksteatern i Stockholm.

Sammanlagt deltar 12 elever i Kulturskolans äldsta dramagrupp som kommer att få framföra pjäsen vid två tillfällen söndag 27 maj på Riksteatern i Hallunda. Teatereleverna laddar nu upp inför resan och kommer att göra ett sista genrep i Uddevalla nu på söndag.

- Det är jätteroligt och väldigt unikt att Kulturskolans dramagrupp blivit uttagen igen till denna nationella teaterfestival och att de får möjlighet att framföra sin pjäs på landets största scen. Vi har fått ett enormt fint gensvar när föreställningen har spelats tidigare här i Uddevalla och på regionfestivalen i Trollhättan, säger Annette Andersson, dramapedagog på Kulturskolan.

Ytterligare 14 elever från Uddevalla gymnasieskola Sinclair och Kulturskolan som har deltagit i teaterprojektet Länk följer med upp till den nationella teaterfestivalen för att se övriga pjäser och delta i workshops.

Den högaktuella pjäsen DNA är framtagen via Riksteatern och ingår i ett projekt där skolan, unga teateramatörer och professionella teatervärlden kan mötas. Projektet kallas för Länk och är ett rikstäckande samarbete mellan Riksteatern och landets länsteatrar. Riksteaterns urvalsgrupp har beslutat att låta åtta ensembler från hela landet förgylla den nationella Länk-festivalen med sina föreställningar.

Om pjäsen DNA:

”I DNA möter vi ett gäng unga människor som har gjort något fruktansvärt. De har dödat Adam och nu måste de mörka brottet. DNA är en tät och viktig pjäs om hur en grupp unga människor har fastnat i sin ”flock”, sitt område och i sitt liv eller hur de tar sig vidare.”

Mer information om Länks nationella festival