Städdag i Uddevalla centrum

Tidig morgon 30 maj samlar kommunen sin gata och parkenhet, cirka 30 personer, för att städa, rensa ogräs och ta bort klotter i Uddevalla centrum. I år får dessutom kommunen förstärkning av barn från Parkens förskola som hjälper till att plocka papper.

Klottersanering

Klottersanering från städdagen 2017.

Storstädningen är en uppföljning av ett initiativ från förra året. Kommunen städar centrum varje dag, 365 dagar om året med målet att Uddevalla ska upplevas som en ren och trygg stad. Papperskorgarna i centrum och Strandpromenaden töms varje dag under sommaren. Övriga papperskorgar töms minst en gång per vecka under sommarhalvåret och minst en gång varannan vecka under vinterhalvåret.

Tyvärr så får kommunen ändå mycket kritik för att det är skräpigt. Fredrik Stengavel som är enhetschef för gata och park tror att det vore bra om fokus flyttas från varför kommunen städar dåligt till varför allmänheten skräpar ner.

- Vi vill att alla ska ta ett eget ansvar, städning kostar mycket pengar och är en helt onödig kostnad för uddevallaborna, säger Fredrik Stengavel.

Städningen kommer att pågå i några timmar i området kring Kilbäcksgatan, Södra- och Norra Hamngatan med start klockan 8.00 onsdag 30 maj.

27 till och med 29 maj sker inte någon städning.

För frågor och synpunkter kontakta gärna:
Kontaktcenter
Rådhuset vid Kungstorget