Upplev Parksommar med musik och bio

Vill du höra livemusik eller se på bio utomhus med familj och vänner i det lummigt gröna? Åtta torsdagskvällar i juli och augusti anordnas Parksommar i Margretegärdeparken. Beatrice Eli, Mattias Alkberg och Lash är några av akterna. Fri entré till allt!

Parksommar

- Margretegärdeparken är en otroligt fin park att samlas i och som kuststad måste vi kunna erbjuda ett varierat sommarprogram. Vi har bokat artister med stor bredd, allt från singer- songwriters till hiphop, dans, poesi och politisk pop. Det känns enormt kul och det blir en spännande sommar, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

Det fem konsertkvällarna drar igång den 12 juli med Mattias Alkberg, förband Even in Sunshine och Uddevalla Poesigrupp. Under övriga sommarkvällar kommer du att kunna lyssna på Beatrice Eli med förband Sophia Tako, Songs of Boda med förband Dear Paul, Lash och Nino Ramsby.

I augusti kan du se fram emot tre lysande biokvällar under stjärnorna. Den första av filmerna, ”Call me by your name”, utspelas i Italien sommaren 1983 och skildrar en trevande relation som långsamt övergår i något större. Du kan också se den skimrande vackra historien ”Your Name” fylld av smart humor, äventyr och fantasi samt oscarsnominerade dokumentären ”Faces, Places” som tar dig med på en resa genom Frankrike för att möta landets invånare.

- Tack vare det fördjupade samarbetet med Göteborgs filmfestival och Filmis-Uddevalla filmstudio kan vi i sommar erbjuda utomhusbio vid tre tillfällen. Tillsammans med dem har vi kunnat sätta ihop ett fint program som passar under sommarkvällarna i parken, säger Patrik Carlsson, kultursamordnare.

Konserterna under Parksommar startar kring klockan 19.00.

Biofilmerna kommer att visas när mörkret börjat lägga sig, kring klockan 21.00.

I Margretegärdeparken kommer det att finnas foodtruck och försäljning av kaffe under Parksommar-kvällarna. Ett tips är att ta med picknickfilt eller något annat att sitta på om du vill vara på plats hela kvällen.

Affisch med program

Håll dig uppdaterad om alla evenemang i Parksommar via uddevalla.com

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00