Årets folkhälsopris delades ut

På kommunfullmäktiges sammanträde onsdag 13 juni fick Margareta Lunde Martinson ta emot årets folkhälsopris. Priset består av 10 000 kronor och ett diplom som delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Alf Gillberg och Hälsopolitiska rådets ordförande Gunilla Magnusson.

Margareta Lunde Martinson får årets folkhälsopris.

Motiveringen till pristagaren:

”Margareta Lunde Martinson har länge arbetat med att stärka personer med kognitiva funktionsnedsättningar för att öka jämlikheten och allas rätt till hälsa. Hon är en eldsjäl som brinner för att synliggöra en grupp medborgare som riskerar åsidosättas i samhället. Genom sitt arbete med ”Min Lyxdag” lyfter hon hälsofrämjande aktiviteter på ett nytt sätt.”

Folkhälsopriset syftar till att uppmuntra goda exempel på insatser inom folkhälsoområdet och stimulera till fortsatt arbete för att främja befolkningens hälsa och förebygga ohälsa.

Övriga nominerade under 2018:

Helen Larsson
Susann Magnusson