Hönsebergets förskola firar femtio år

Hönsebergets förskola fyller femtio år i år. Detta firade barn, föräldrar och personal med ett kalas på förskolan på måndagen den 11 juni. I sommar startar renovering av förskolan.

Festligt när Hönsebergets förskola firade 50 år.

Festligheter när Hönsebergets förskola firade 50 år. Här syns förskolechef Petter Jonsson tillsammans med förskollärare Marie Fridolfsson.

På kalaset bjöds barn och föräldrar på fruktbål och ett långt tåg av tårta med blåbär och femtio flaggor på. Alla deltog också i allsång med dragspel av förskolechef Petter Jonsson. På golvet genom förskolan ringlade sig alla årtal från 50-talet och fram till nu. Där kunde besökarna se när förskolan byggdes och vilka år barnen och personalen var födda.

Förskollärare Monika Dalentoft började arbeta på förskolan 1976.

- På den tiden fanns två avdelningar med barn i åldern 3–5 och 5–7. Barnen var alltså äldre när de började förskolan och barngrupperna något mindre.

Sedan år 2000 är Hönsebergets förskola allergianpassad förskola och har utökad tid till städning av lokalerna samt ett allergiombud på förskolan. Invändigt är lokalerna välbehållna, men de femtio åren har satt sina spår. Nu påbörjas arbetet med att renovera förskolan utvändigt. Några av förbättringarna är en ny altan med utgång från varje avdelning, byte av fasad samt en ny entrétrappa.

- Renoveringen blir en jättefin femtioårspresent, säger Monika Dalentoft.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00