Utredningen av föreningsstöd i Uddevalla

Utredningen som konsultbolaget Utvärderingsringen gjort visar att det totala stödet till föreningar inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde i Uddevalla kommun var 27 246 649 kronor år 2016.

Innebandyboll

Svart på vitt om föreningsstödet i Uddevalla kommun.

Utvärderingsringens uppdrag var att beräkna det totala kommunala stödet till föreningar samt att undersöka föreningarnas attityd gällande lokalbokning och bidragsgivning. Resultatet av utvärderingen presenterades för kultur och fritidsnämnden samt Uddevallas föreningar tisdag 12 juni 2018.

Det totala föreningsstödet på 27 246 649 kronor motsvararande 17 procent av kultur- och fritidsnämndens budget 2016. Av det totala stödet var 13 574 808 kontanta bidrag och 13 671 841 lokalsubventioner.

De tio föreningar som fick mest av det totala föreningsstödet är:

1. Uddevalla sim
  2. IK Oddevold
  3. GF Kroppskultur
  4. IK Rössö Uddevalla
  5. Uddevalla Konståkningsförening
  6. Studieförbundet Vuxenskolan Väst Uddevalla
  7. Uddevalla Ridklubb
  8. Studiefrämjandet
  9. Herrestads Allmänna Idrottsförening
  10. Alliansföreningen Ljungskilegården

- Handläggarna inom kultur och fritid får högt betyg av föreningarna eftersom de är enkla att kontakta, är trevliga och upplevs ha god kunskap om föreningslivet i Uddevalla, berättar Anders Lundkvist och Susanne Lindqvist från Utvärderingsringen.

Presentation av utredning

Utredning av det totala stödet till föreningar

För mer information kontakta gärna:
Anna Reinhardt
Avdelningschef fritid