Vinnare i tävling om drömdusch och drömtoaletter

Under våren har eleverna på Norgårdenskolan tagit fram tävlingsbidrag till sina drömduschar och drömtoaletter. På skolavslutningen 14 juni presenterades vinnarna!

Totalt kom det in 53 bidrag. 23 byggmodeller, 29 teckningar och en musikfil. Juryn har valt ut tre klasser vars tävlingsbidrag kommer att ligga till grund för en renovering av toaletter och duschar på skolan.

Bedömningen är gjord utifrån kriterierna: genomförbarhet utifrån ekonomiska förutsättningar, trygghet, jämställdhet, möjligheten att hålla rent samt hållbarhet och giftfri miljö.

Klass 7-9 grundsärskolan Norgårdenskolan

Klass 5 B

Klass 7-9 grundsärskolan Norgårdenskolan

Klass 4 A

Klass 7-9 grundsärskolan Norgårdenskolan

Klass 7-9 grundsärskolan

Gunilla Magnusson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, deltog på skolavslutningen och tackade alla som med stort engagemang varit med i tävlingen. Hon delade också ut diplom till de klasser som vann med motiveringen:

Klass 4 A
För kreativa förslag med inbjudande lösningar som skapar en toalett för alla. Snyggt och stilrent där alla kan vara trygga, tvätta händerna och hålla renten drömtoalett.

Klass 5 B
En väl presenterad snygg och stilren toalett med hygien i fokus. Tvätta händer eller vänta på sin tur. Här kan alla känna sig trygga.

Klass 7-9 grundsärskolan
Ett bra förslag med lösningar på problem i idrottshallens omklädningsrum och duschar där alla kan känna sig trygga.

- Många tyckte att det var viktigt med låsbara dörrar, stängda duschar, musik på toaletterna samt sensorbaserade lösningar för ljus, tvål och vatten, berättar Puja Brobäck och Eva Gieryluk som båda är miljöinspektörer.

Nu kommer fastighetsenheten på samhällsbyggnad att bearbeta förslagen till genomförbarhet. Renoveringen kommer att ske under sommarlovet och invigningen är planerad till Hygienveckan i höst.

Tävlingsjuryn bestod av tjänstepersoner, politiker och elevråd.

Läs tidigare nyhet

För mer information kontakta gärna:
Puja Brobäck
Miljöinspektör samhällsbyggnad
Telefon 0522-69 73 95

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00