Populär ny flytbrygga i Södra hamnen

Nu har en helt ny flytbrygga kommit på plats i Södra hamnen i Uddevalla. Träbryggan har redan blivit ett populärt promenadstråk.

småbåtar södra hamnen

Den nya flytbryggan i Södra hamnen.

Bryggan är 280 meter lång och har 20 gästplatser och 40 fasta båtplatser för uthyrning. Samtliga båtplatser är försedda med snedställda Y-bommar och flytbryggan följer vattennivån. Ett räcke löper längsmed hela bryggan som är tillgänglighetsanpassad och har tre nedgångar samt soffor att sitta på.

- Nu har vi fler och bredare gästplatser än innan. En annan nyhet för besökare är att man kan boka gästplats för sin båt via boka.uddevalla.com eller appen Upplev Uddevalla om man vill vara säker på att ha en plats när man anländer till Uddevalla, eller om man anländer efter klockan 18. Då får man också tillgång till servicebyggnaden, säger Linda Gjerdrum, vd Uddevalla Turism.

Bandklippning

Bryggan invigdes förra veckan officiellt av Linda Gjerdrum, Anna-Lena Heydar, Gunilla Magnusson och Jerry Fors.

Den nya flytbryggan har utrustats med belysning och det finns tillgång till el och vatten vid varje båtplats.

- Vill man hyra en fast båtplats av kommunen så kan man kontakta mig, det finns ett antal lediga platser längs den nya, fina bryggan, säger Jerry Fors, hamnkapten.

De uthyrningsbara fasta båtplatserna är i storlek 3,5 meter x 8 meter (20 stycken) respektive 3 meter x 6 meter (20 stycken).

Gästhamnens båtplatser på den nya flytbryggan är i storlek 4 meter x 10 meter.

Mer information om hur du bokar plats i gästhamnen

Ansök om fast båtplats i Södra hamnen

Flytbryggan är 280 meter lång.

Flytbryggan som har namnet Södra kajen är 280 meter lång och bjuder in till vattennära promenader i centrum.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00