Ungdomar i sommarlovspraktik

Vid Hönsebergets förskola pågår målningsarbete för fullt. Arbetet utförs av åtta ungdomar som fått sommarlovspraktik under tre veckor. Totalt har kommunen lottat ut 391 praktikplatser.

Från vänster: Ifrah Ibrahim, Linn Wallén, Amir Dahan-Agerlund, Amanda Collins, Victor Karlsson, Måns Lundh, Sharmarke Ahmed, Rickard Andréasson och Thuan Yuduc.

Från vänster: Ifra Ibrahim, Linn Wallén, Amir Dahan-Agerlund, Amanda Collins, Victor Karlsson, Måns Lundh, Sharmarke Ahmed, Rickard Andréasson och Thuan Yuduc.

- Det här är mitt första jobb. Det är jättekul av få prova på att jobba och tjäna egna pengar, säger Sharmarke Ahmed som kommer från Somalia. Han har varit i Sverige i två år och ser fram emot att få börja gymnasiet efter sommaren.

- Vi har varit runt i fem olika förskolor och hjälpt till med olika saker. Till exempel gjort aktivitetsbanor och målat bokstäver på asfalten, tvättat leksaker, möbler och fönster, gjort utekök på en lekplats samt gjort en musikvägg med material från återvinningscentralen, säger Linn Wallén, en av arbetsledarna.

- Vi vill uppmana alla förskolor att till nästa år ta tillfället i akt att få hjälp med olika arbetsuppgifter från sommarlovspraktikanter, säger arbetsledarna Linn Wallén och Amir Dahan-Agerlund.

Under våren lottade kommunen ut totalt 391 platser till sommarpraktik. Det handlar om enkla jobb i kommunens egna verksamheter, i föreningar, sommarprojekt eller liknande. Målgruppen är ungdomar som just gått ur nian eller första året på gymnasiet.

Här målar Ifrah, Rickard, Victor och Sharmarke för fullt

Här målar Ifra, Rickard och Victor sandlådans kant så den blir gul och fin