Uddevalla Pride 2018 – Make equality reality

För tredje året i rad kommer Uddevalla att gå i regnbågens färger under Uddevalla Pride som arrangeras 9-12 augusti. Var med du också och upplev föreläsningar, musik, workshops och delta i den festliga paraden som avrundar hela festivalen.

Uddevalla pride

- Det är HBTQ-personer som står i fokus men alla är välkomna att vara med! Pride handlar i grunden om mänskliga rättigheter och självklart ska Uddevalla vara med och kämpa för detta. Pride finns till för att lyfta de framgångar vi nått, men också belysa hur mycket arbete som finns kvar när det gäller mänskliga rättigheter för människor i samhället som är HBTQ, säger Denise Olsson Bergqvist, kultur och fritidsförvaltningen.

Uddevalla Pride 2018 inleds med workshops, musik och föreläsningar från torsdag till lördag, och avslutas med festivalens höjdpunkt - prideparaden! Den går till Margretegärdeparken på söndag 12 augusti, där det sedan kommer att vara fullt med aktiviteter och musik. Paraden startar klockan 12.15 i museiparken utanför Bohusläns museum.

Workshop i Vouge - Lär dig dansa som Madonna

Vogue är en dansstil som känns igen från Madonnas musikvideo Vogue men som utvecklades långt tidigare i New Yorks gayrörelse.

Sofia Södergård leder en workshop i Vouge och hjälper oss att plocka fram vår inre diva eller divo.
Vogue leker med stereotyper inom yrken, klass och kön och det är en dans som ger nya insikter och inspiration!

Tid och plats: 11 augusti klockan 17.00 på Mötesplats Bryggeriet.
Anmäl dig här »

 

Årets upplaga av Uddevalla Pride arrangeras av Uddevalla kommuns kultur- och fritidsförvaltning.

Håll dig uppdaterad via Uddevalla Pride på Facebook, programmet uppdateras löpande

Vill ni gå under egen flagg i prideparaden? Anmäl er senast 12 augusti till prideua@outlook.com. Om man deltar som privatperson i paraden behövs ingen anmälan.

Varmt välkomna till fyra regnbågsfärgade dagar i Uddevalla!

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00