Vill du träffa en ny vän i höst?

Samhällsguide Uddevalla söker dig som skulle vilja lära känna en ny vän från ett annat land. Via Samhällsguide Uddevalla möts nyanlända och svenskar, knyter nya vänskaper och ökar förståelsen för varandras kulturer.

Två tjejer

Som samhällsguide fungerar du som en vän och kontakt in i det svenska samhället.

Som samhällsguide fungerar du som en kontakt in i det svenska samhället för den som är nyanländ. Ni båda träffas så länge och så ofta ni själva vill och det finns inga krav på hur eller var ni ska ses.

- Vi söker fler familjer och män som vill bli samhällsguider, och väldigt gärna fler pensionärer. Just nu har vi ett 80-tal nyanlända som är intresserade av att träffa en samhällsguide, så vill du träffa en ny vän finns det stor chans till det, säger Siv Tengberg, integrationshandläggare.

Om du anmäler dig till att bli samhällsguide, så matchas du ihop med någon nyanländ som du verkar passa ihop med.

- Det ska vara roligt att vara samhällsguide! De flesta av våra matchningar leder till långvariga vänskaper. Vi ordnar gruppträffar en gång i månaden med olika aktiviteter som svampplockning, spelkvällar och knytkalas som man kan vara med på om man vill, säger Siv Tengberg.

På onsdag 29 augusti anordnas en gemensam hälsoaktivitet för kommunanställda tillsammans med nyanlända som ett led i att få fler samhällsguider. Då blir det bland annat guidad vandring med Stefan Bergendahl på Tureborg, tipspromenad och yoga.

- Vi hoppas att det väcker nyfikenhet och intresse för att bli samhällsguide, säger Siv Tengberg.

Vill du bli samhällsguide?

Läs mer och anmäl dig på uddevalla.se/samhallsguide

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00