Vill du jobba med hästar?

Drömmer du om att få jobba med hästar? Då kanske naturbruksprogrammet inriktning häst på Uddevalla gymnasieskola är något för dig. Utbildningen är treårig och leder till en examen som hästskötare.

Elev som kammar manen på en vit häst

Drömmer du om att jobba med hästar? Då kan du läsa naturbruksprogrammet inriktning häst i Uddevalla.

Naturbruksprogrammet är en lärlingsutbildning, vilket innebär att du från och med årskurs ett studerar på skolan tre dagar i veckan och är ute och praktiserar på en arbetsplats två dagar i veckan (APL). Från och med årskurs två utökas praktiken till tre dagar i veckan.

Som elev på naturbruksprogrammet kan du välja att läsa de kurser som krävs för att studera vidare på högskola. Utöver detta får du fördjupade kunskaper i biologi, djurkunskap, hästkunskap, ridning och körning.

Utbildningen ger en bra grund för vidare studier inom hästnäringen, men också inom andra yrkesområden. Kanske vill du i framtiden arbeta som hästskötare på en anläggning, driva eget hästföretag eller vidareutbilda dig till hovslagare, ridlärare eller hippolog?

- Sista året erbjuder vi eleverna att certifiera sig till hästskötare via Ridsportförbundet. Det är verkligen en stjärna i kanten att ha med i sitt cv när man söker jobb, säger Nina Södergren, rektor för naturbruksprogrammet.

Vill du veta mer?

Välkommen att skugga en elev som läser på naturbruksprogrammet. Det innebär att du får följa ned en elev under en skoldag för att se vad utbildningen innehåller. Hör av dig så ordnar vi en dag som passar. Kontakta lärare sofia.k.johansson@uddevalla.se eller programsamordnare kristina.larsson-ekman@uddevalla.se

Lärare och elever från naturbruksprogrammet deltar på gymnasiemässan i Agnebergshallen 13 november, samt deltar i öppet hus på Agneberg lördag 24 november.

Sista dag för att ansöka till gymnasiet är 1 februari 2019.

Mer information om naturbruksprogrammet

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00