Vänortsbesök från Japan

Torsdag 27 september kommer sex elever, rektor och en lärare från vår japanska vänort Okazaki till Uddevalla. Gästerna kommer att få bo i värdfamiljer och bland annat delta under två skoldagar på Norgårdenskolan.

Elever och lärare från vår vänort i Japan besöker Norgårdenskolan.

Elever och lärare från vår vänort i Japan besöker Norgårdenskolan. Besöket är mellan 27 september-3 oktober.

Besöket inleds på kvällen med gemensam middag på Norgårdenskolan. På fredag besöker de Nordens ark och får en guidad tur i parken. De reser sedan vidare till Lysekil innan turen går tillbaka till Uddevalla.

På lördag åker gästerna och elever från Norgårdenskolan tillsammans till Fiskebäckskil för en båttur runt Skaftö. På söndagen kommer värdfamiljerna att ordna aktiviteter med respektive elev.

Dagtid under måndag 1 oktober och tisdag 2 oktober får eleverna vara med på lektionerna på Norgårdenskolan, niondeklasser. Det kommer också att bli dansuppvisningar av de japanska eleverna. Tisdag kväll anordnas en avslutningsbuffé i Rådhuset där bland annat Alf Gillberg, ordförande i vänortskommittén och Ralph Steen, vice ordförande, deltar. På onsdag 3 oktober reser de japanska gästerna tillbaka hem till Japan.

- De internationella utbytena bidrar till att höja kvaliteten på utbildningen och ger våra elever en större attraktionskraft. Eleverna i grundskolan får själva skriva en motivering varför de vill följa med på vänortsbesök. De måste även uppfylla vissa krav och kriterier. Det gäller för både eleverna i Uddevalla och i Okazaki, säger Ing-Marie Lagnéus, lärare på Uddevalla gymnasieskola.

Utbytet mellan en niondeklass från en grundskola i Uddevalla och elever i samma ålder från Okazaki i Japan sker varje år. Skolorna turas om att hålla i värdskapet.

För mer information kontakta gärna:
Ing-Marie Lagnéus
Internationell samordnare/lärare ekonomiska- och handelsämnen
Uddevalla gymnasieskola
Telefon 0522-69 53 28.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00