Välkommen till Kultur- och integrationsmässan

Uddevallas kultur- och integrationsmässa 12-13 oktober innehåller spännande föreläsningar, frågepanel, dansuppvisning, musik och massor av prova på-aktiviteter. Varmt välkomna till två fullspäckade dagar på Bohusläns museum!

Glada människor

Lyssna på spännande föreläsningar, upplev musik, dans och prova-på-aktiviteter under Kultur- och integrationsmässan 12-13 oktober

Några av föreläsarna är bland annat den tidigare utrikeskorrespondenten Vladislav Savic, som pratar om Syrienkunskap och Hanif Azizi, som var nära att gå med i en terrorsekt men blev polis istället. Soheila Fors, som startade tehusrörelsen föreläser om hedersfrågor med fokus på kvinnor, författaren Bennie Åkerfeldt pratar om romsk kultur och historia i Sverige och Religionsvetarna föreläser om religion, samhälle och kultur i Mellanöstern.

Det blir även integrationspanel med nyanlända som etablerat sig i Sverige, som berättar om sin resa och vilka hinder de stött på. På mässan finns också en religionspanel där mässbesökare kan ställa frågor till företrädare för Svenska kyrkan och muslimska samfund.

- Kultur- och integrationsmässan riktar sig till alla! Integration angår alla och det är viktigt att lära sig mer. På fredagen har mässan fokus på samhällsfrågor och på lördag blir det ett lättsammare program för hela familjen med fokus på musik, dans och olika prova-på-aktiviteter samt ett 30-tal utställare, säger Linnea Lindgren, integrationssamordnare.

Kulturskolan håller i flera prova-på-aktiviteter på lördagen, bland annat i drama, blåsinstrument, stråkinstrument, bild och form. Du kan också testa ansiktsmålning, prova på gitarr, språkkafé och fördomsstolen. Utomhus kan du testa golf och cykling.

Varmt välkommen till Kultur- och integrationsmässan!

Fredag 12 oktober klockan 13-19, Bohusläns museum. Fredagens program (pdf)

Lördag 13 oktober klockan 10-16, Bohusläns museum. Lördagens program

Fri entré.

Mer information finns på uddevalla.se/inkludering

Kultur- och integrationsmässan arrangeras av integrationsnätverket Tillsammans för inkludering. I planerings- och genomförandegruppen ingår bland annat Uddevalla kommun, Svenska kyrkan, ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, Ljungskile Folkhögskola, Uddevalla FN-förening, Studiefrämjandet, Ljungskile Rotaryklubb, Sveriges Ensamkommandes förening, Sensus, Tehus Fyrbodal, Västra Götalands idrottsförbund, Friluftsfrämjandet och Bohusläns museum. Kultur- och integrationsmässan stöttas också med medel från Hälsopolitiska rådet.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00