Bygget av nya Källdalsskolan går bra

Källdalsskolan håller på att växa fram intill Undavägen och Lingatan i Uddevalla. Inom några veckor är hela betongplattan gjuten och de första takstolarna och väggarna kommer på plats.

Martin Nielsen projektledare, Mats Hedlund arbetsledare och Thomas Karlsson platschef.

Projektet hade det tufft i början med felaktigheter och brister i konstruktionshandlingarna. Men efter en omstart där entreprenören fick rätt förutsättningar, ny tidsplan och en lerig vår som torkade upp så går bygget nu riktigt bra.

- Vår första milstolpe är att bygget ska vara tätt till våren, det vill säga ha tak och väggar, säger Martin Nielsen som är projektledare. Fram tills dess så sätter vi upp tält för att byggarbetarna få skydd mot väder och vind.

Nya Källdalsskolan som är en F-6 skola kommer att bli drygt 12 000 kvadratmeter stor, inklusive två våningsplan i större delen av huset.

Skiss av skola som anger sektioner
  • A-sektionen kommer att innehålla klassrum och kapprum
  • B-sektionen rymmer slöjd- och danssalar
  • C-sektionen blir träningsskola och särskola (ett våningsplan)
  • D-sektionen innehåller idrottshall, matsal, kök, café, bibliotek samt lokaler för teater, fritidsaktiviteter med mera.

På sektionerna A och C är bjälklaget redan lagt. Arbetsledaren Mats Hedlund berättar att det är ihåliga plattor som kallas HD/F som går snabbt att lägga eftersom de inte är så tunga. Plattorna är dessutom lokalproducerade från Kynningsrud i Uddevalla.

Skarvning av HD/F moduler som bildar bjälklaget.

- Vi ligger i fas och stämningen på bygget är bra, vi har haft en del stölder av diesel och verktyg men nu har vi larmat upp ordentligt och hoppas att slippa detta framöver, säger Thomas Karlsson som är platschef från Tuve bygg.

Läs mer om byggprojektet Källdalsskolan

För mer information kontakta gärna:
Sten-Anders Olsson
Projektenheten, samhällsbyggnad
Telefon 0522-69 63 64

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00