Spanien och Irland nästa för gymnasieelever

På lördag 27 oktober åker tolv gymnasieelever från Uddevalla till Irland och Spanien för en fem veckor lång praktikperiod. Praktikresan är möjlig med finansiering från Europeiska unionens program Erasmus+.

Glada elever

Gymnasieelever från Uddevalla åker till Irland och Spanien på praktik.

Eleverna går sista året på barn och fritidsprogrammet respektive handel- och administrationsprogrammet på Uddevalla gymnasieskola. De har fått ansöka om att få åka iväg på denna internationella praktik och motivera varför.

- Eleverna ser väldigt mycket fram emot resan och har redan varit i kontakt med sina värdfamiljer som de ska bo hos. Det är väldigt nyttigt för dem att få åka utomlands, de växer på många sätt. De får djupare kunskaper om andra kulturer och språk och de får prova att klara sig själva, säger Pia Johansson, lärare på handel- och administrationsprogrammet.

I Spanien kommer eleverna att praktisera på en mindre skola, biluthyrningsföretag och pappershandel i Malaga. På Irland ska eleverna praktisera på en skola för yngre barn i Cork. Efter praktiken kommer eleverna att få skriftlig dokumentation som visar att de varit på praktik inom EU.

- Erfarenheterna från praktiken är oerhört värdefulla, det här är väldigt bra att ha med sig i sin CV. De kommer också att få göra ett engelskatest som EU-kommissionen tagit fram, dels innan de åker och sedan när de kommit hem igen, säger Pia Johansson.

Eleverna reser hem från sin praktik 1 december.

Erasmus+ logotyp

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00