Frida nominerad till Årets bästa svetslärare

Frida Johnsson Rudbäck som är svetslärare på Uddevalla vuxenutbildning har nominerats av Svetskommissionen till Årets bästa svetslärare. Sammanlagt är det åtta svetslärare som nominerats i landet och vinnaren presenteras på Svetslärarmötet i Stockholm 10-11 januari.

Bild på Frida Johnsson Rudbäck med hjälm

Frida Johnsson Rudbäck är en av åtta lärare i landet som är nominerad till utmärkelsen Årets bästa svetslärare.

Svetskommissionen som är en teknisk branschorganisation för fogande industri vill uppmärksamma det arbete som läggs ner ute på skolorna och ge ett bevis på branschens uppskattning. Vinnaren får ett stipendium på 10 000 kronor.

- Det känns toppenkul! Det är elever som skickar in nomineringarna så det känns extra roligt och häftigt och som ett bevis på att man gör rätt, säger Frida Johnson Rudbäck, svetslärare på Uddevalla vuxenutbildning.

Efterfrågan på utbildade svetsare är stor och alla elever som i juni avslutade sin ettåriga yrkesutbildning inom svets på Uddevalla vuxenutbildning fick jobb omgående. Frida Johnsson Rudbäck har just nu 12 elever som lär sig svetsyrket. Arbetsmarknaden är bred för svetsare, som kan få arbete exempelvis inom tillverkningsindustrin, brobyggen, husbyggen, installation av rörsystem inom processindustri eller smidesarbete.

Vilka egenskaper krävs för att bli svetsare?

- Att vara svetsare kräver stor noggrannhet och tålamod. Det är lite att vara som en kirurg som hanterar eld, man behöver vara stadig på handen, säger Frida Johnson Rudbäck.

Mer information om Svetskommissionen och nomineringarna

Svetsning pågår

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00