400 femåringar får se teaterföreställningen Vem?

Under två veckor har sammanlagt nästan 400 förskolebarn och barn hos dagbarnvårdare sett teaterföreställningen ”Vem?” med Månteatern. Föreställningen spelas på Regionteater Väst och är baserad på Stina Wirséns populära barnböcker.

Scen ur föreställningen Vem?, där en figur i gul dräkt ligger på golvet, två står på knä brevid och en tittar på i bakgrunden.

Scen ur föreställningen Vem? Pressbild Månteatern, foto: Henrik Hulander

- Det är jättemånga barn som aldrig varit på teater förut och tycker det här är otroligt spännande, det är också en föreställning som handlar om stora känslor. Pjäsen ger fina möjligheter för förskolor och dagbarnvårdare att efteråt jobba vidare på temat tillsammans med barnen, säger Charlotta Stalefors, kultursamordnare.

Teaterföreställningen handlar om vem som får vara med - och vem som inte får vara med - och hur snabbt det kan vända. Flera karaktärer ur Vem-böckerna syns på scenen: Nalle, Kanin, Katt och Nallegrisen. De stökar och bökar runt bland enkla men svåra vardagligt trassliga situationer. Barnen som får se föreställningen är fem år, och även förra året arrangerades teater för alla femåringar på teater.

- Kulturlivet är till för alla, och det här är ett roligt sätt att introducera barnen i teater och konstnärliga uttryck, säger Charlotta Stalefors.

Mer information om Månteatern och "Vem?"

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00