Herrestads förskola invigde ny byggnad

Herrestads förskola invigde i veckan sin nya förskolebyggnad med tal, sång och fruktfest. Den nya förskolebyggnaden rymmer två avdelningar och har varit i bruk sedan i januari, men förskolan har valt att vänta med invigningen till dess att gården varit i ordning.

En fin förskola för skratt och lärande invigs.

Cecilia Sandberg invigde nya förskolebyggnaden med tal och en gåva.

Förskolechef Agneta Hogmalm hälsade alla välkomna och berättade om hur mycket nytt och fint som Herrestadsbarnen hade fått senaste tiden; renovering av de ursprungliga lokalerna, en ny och säker parkering, en helt ny förskolebyggnad och snart en ny gård att leka på.

Barn och utbildningsnämndens ordförande Cecilia Sandberg höll ett kort tal till barnen och överlämnade ett presentkort till förskolan att köpa böcker för.

- I den här lokalen hoppas vi att ni kommer att få många glada skratt och fina kunskaper, sa Cecilia Sandberg.

Efter talen sjöng barnen ”Tomteboogie” och istället för bandklippning gjorde barn och personal ”raketen” som enligt förskolechefen Agneta hördes ända bort till Kungstorget. Gästerna fick därefter en guidad tur i lokalerna av förskolebarnen Cornelia och Elena som gjorde en jättefin visning av sin förskola. Kocken Samir Hussain hade dagen till ära gjort smoothies och fruktspett som serverades på ett mycket fantasifullt sätt.

Den nya gården är ännu inte färdigställd, men kommer att bli klar under vårterminen. På gården kommer att finnas många nya lekredskap tillsammans med områden för lärande, som till exempel en yta där barnen kommer att kunna utforska och leka med vatten på olika sätt.

Förskolebarnen är glada över sin förskola.

Förskolebarnen Cornelia och Elena guidade gästerna under invigningen.

Julstämning på förskolan

Julfint i de nya ljusa lokalerna.

Kocken Samir Hussain hade gjort fruktspett som serverades på ett konstnärligt sätt.

Snart är gården klar!

Snart kommer barnen även ha tillgång till en ny gård med fina ytor för lek och lärande.

Gott om plats för lek på den nya förskolan.

En lekplats för de yngsta barnen kommer att finnas bakom den nya förskolebyggnaden.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00