Ny lekplats i Källdal med temat Under ytan 

Under 2019 ska lekplatsen vid Källdalsparken byggas om. Nu är medborgardialogen med barnen i närområdet avgjord. Det vinnande temat är Under ytan!

Familjen Olsson

Elias, Ebba och Victoria Olsson var med vid informationskvällen och röstade på plats.

Torsdag 8 november var barnen som bor i närområdet inbjudna till en informationsträff och röstning om vilket tema de gillade bäst. 26 personer kom varav 16 var barn. Alla hälsades välkomna av Gunilla Magnusson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

- Det är så roligt att ni vill vara med och bestämma! Det är viktigt för oss att få reda på vad ni tycker så att vi kan göra rätt saker, säger Gunilla Magnusson.

Janni Olsson och Anders Löfström presenterade de tre temaförslag som landskapsarkitekter från Landskapsgruppen tagit fram. Barnen granskade bilderna, ställde frågor och resonerade med varandra innan de slutligen lämnade sina röster i valurnan. Röstningen fortsatte sedan på webben mellan 8-23 november. Men, efter att det konstaterats att webbröstningen inte gått till på rätt sätt så ogiltigförklarades den omgången. Informationsbrev skickades ut till 140 fastigheter i området och en ny mer tillförlitlig form av webbröstning pågick mellan 3–9 december.

Totalt medverkade 124 personer i röstningen och resultatet blev följande:

  • Ovan molnen – 40 röster
  • Småkrypens värld – 13 röster
  • Under ytan – 71 röster

- Vi är jätteglada över att så många medverkade i omtaget av röstningen, såklart är det tråkigt att röstningen krånglade men vi är nu glada över att ha ett resultat som är korrekt, säger Janni Olsson på samhällsbyggnad.

Vad händer nu?
Den detaljerade planeringen och projekteringen av bygget av den nya lekplatsen är klart. Ombyggnationen startar under mars månad. Målet är att ha en färdig temalekplats under sommaren 2019.

Presentation av det vinnande temat Under Ytan

Simma ner och upptäck livet under ytan. Klättra och åka rutschkana på den stora rockan, gunga på delfinerna eller lek i det stora fiskenätet. Inne bland vassen går det att balansera på bryggor och hitta nya gömställen. Den stora sjöstjärnan är perfekt för att vila upp sig på inför nya böljande äventyr. Lek i sanden vid strandkanten eller slappna av och ta det lugnt i hängmattan. Från kompisgungan och småbarnsgungorna kan du speja efter pirater. Samla familjen eller dina vänner vid de svängda bänkbryggorna och ha picknick bland vågskvalpen.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00