Sundsstrands förskola är invigd

Nu har en efterlängtad förskola kommit på plats i Sundsstrand. På tisdagen invigdes förskolan med bandklippning, barnsång och ballonger.

Ett flerfärgat garnband klipps av barn och utbildningsnämndens ordförande Cecilia Sandberg och ett av förskolebarnen vid en trappa, förskolechefen Linda Malmström syns i bakgrunden

Cecilia Sandberg klippte bandet med god hjälp av ett av förskolebarnen vid invigningen av Sundsstrands förskola. I bakgrunden syns Linda Malmström.

I början av november öppnade verksamheten och just nu går 30 barn på förskolan. Byggnaden har tidigare varit placerad vid Strumpans förskola i Ljungskile, men flyttats till Sundsstrand. Lokalerna har delvis renoverats och målats om och utsidan har fått ny entré, fasad och tak. En helt ny utegård har kommit på plats med odlingar, förråd och lekytor.

Under våren 2019 startar bygget av ytterligare en förskolebyggnad alldeles intill, som kommer att ha plats för sex avdelningar med sammanlagt cirka 100 barn. Förskolan beräknas vara färdigbyggd i maj 2020.

Cecilia Sandberg, ordförande i barn och utbildningsnämnden, invigde officiellt den nya förskolan. Hon sa att satsningen på nya förskolor är viktig för både barn och föräldrar, och gör Uddevalla till en ännu mer attraktiv stad att flytta till. Vid bandklippningen fick hon hjälp av ett av förskolebarnen, därefter fanns tillfälle att komma in och se de ljusa lokalerna.

- Det här är första etappen av Sundsstrands förskola och det kommer att bli fler barn och fler avdelningar. Här i de södra kommundelarna är det ett högt söktryck till förskolorna och inflyttningen är stor. Förskolan i Sundsstrand ligger jättefint till med närhet till både skog och hav, det finns så mycket möjligheter här, säger hon.

Förskolechefen Linda Malmström är nöjd över de nya lokalerna och över att rekryteringen av personal till den nya förskolan gått så smidigt. Efter årsskiftet ska ytterligare fem barn skolas in.

- Jag känner glädje och inspiration när personalen på mycket kort tid byggt upp något så här bra tillsammans med barnen. Vi är jättenöjda och vi ser stor potential med det skognära läget. Barnen har redan varit ute och letat djurspår i skogen, en annan fördel är att skogen är en neutral plats som barnen kan utforska utan några rådande könsnormer, säger hon.

Sundstrands förskola utifrån

Så här ser den nya förskolan ut i Sundsstrand.

Bild på lekstuga, sandlåda och förråd på utegården

Utegården med god utsikt över omgivningarna.

Ljusa lokaler inomhus

En av de ljusa lokalerna inomhus, som kan avdelas med mindre små "rum" i rummet.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00