Vårens barnkulturprogram är klart

Vill du gå på sagostund, barnteater eller kanske lajva i Harry Potters värld på biblioteket? Nu är vårens fullspäckade barnkulturprogram klart. 

En man (pudel) med hög krullig gråblå peruk sitter på golvet vid en skål fylld med pommes frites, en till pudel skymtar bakom, samt två andra hundar

Scen ur föreställningen Pudlar och pommes. Foto: Amelie Herbertsson

- Vi har något för alla åldrar i vårens barnkulturprogram. Ta med ditt barn eller barnbarn och upplev något spännande och roligt tillsammans, säger Charlotta Stalefors, kultursamordnare.

Först ut är teaterföreställningen Millimetermannen/Millimetrimies som framförs både på svenska och finska och visas på Stadsbiblioteket 26 januari. På biblioteket kan du även se den pågående vandringsutställningen Cirkus Planeten som vill väcka engagemang för vår planet och innehåller livs levande insekter. Utställningen pågår till 23 januari.

Pudlar och pommes med Teater 23 är en hjärtknipande och humoristisk teaterföreställning som visas på Regionteater Väst 16 februari. Föreställningen är baserad på en bok av Pija Lindenbaum och handlar om hundarna Ullis och Ludde som tvingas flytta till en annan plats när stenar börjar falla från himlen. Pudlar och pommes syntolkas vid behov.

Är du sugen på lajv? Under vinterlovet håller Lajvbyrån i två olika lajv på biblioteket. Magikaos på biblioteket är ett Harry Potter-inspirerat lajv och Sanningssökarna är ett lajv inspirerat av Amulettböckerna.

Under våren kan du även se Klä på klä av med Teater Tre, Musen och äpplet med Hedmans Teater, Vem där? med Hilda Rydman, Äta själv med Molièreensemblen, Kalas Alfons Åberg med Sagofen Isadora och mycket mer.

De flesta föreställningarna är gratis, men du behöver boka biljett för att vara säker på att få en plats.

Barnkulturprogrammet finns på uddevalla.se/barnkultur, och du kan även hämta det på biblioteken.

Läs hela barnkulturprogrammet

Barnkultur i Uddevalla på Facebook

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00