Hasselbackstrappan i centrum är klar

Ett av de riktigt stora lyften i Uddevalla centrum börjar ta form. I filmen kan du se parken vid Hasselbackshuset växa fram och hur trappan öppnar upp Kungstorget ned till Bäveåns vatten.

Den nya trappan mellan Kungstorget och Hasselpacksparken i centrala Uddevalla.

Den halvcirkelformade trappan skapar en siktlinje ned till vattnet i Bäveån. En härlig plats att bara sitta vid och ha det gott i solen. Den är också tänkt att kunna vara en scen eller läktare och det pågår redan diskussioner om hur den ska användas för olika aktiviteter i sommar.

Just nu anläggs de gröna delarna i den nya parken framför Hasselbackshuset på Kungstorget. Träden som består av apel, körsbär och valnöt är redan planterade. Stefan Björling, som är centrumsamordnare, berättar att det också ska planteras buskar, perenner och en häck.

I parken kommer det att finnas grusgångar, sittplatser och ett minnesmärke över torgets historia. Själva Hasselbackshuset kommer att få en helt ny fasadbelysning, vilket kommer att lyfta fram huset i den nya vackra miljön.

När tjälen har släppt så kommer Trädgårdsgatan att färdigställas och den sista stenen på Kungstorget att fogas.

- Vi skyndar oss allt vi kan för att kunna ta bort avstängningar, öppna upp och släppa på trafiken, säger Stefan Björling.

För frågor och synpunkter kontakta gärna:
Kontaktcenter
Rådhuset vid Kungstorget
Telefon 0522-69 60 00

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00