Hemmafixarna förebygger fallolyckor med halksockor

Vill du ha gratis halksockor och kostnadsfri rådgivning om hur du minskar fallrisken i hemmet? Du som är över 70 år eller av annan anledning har ökad fallrisk kan få denna hjälp via Hemmafixarna.

Hemmafixarna visar upp halksockor och halkskyddstejp

Daniel Andersson, Anders Carlsson, Jennie Vestman och Jakob Bolinder från Hemmafixarna förebygger fallolyckor i hemmet med gratis halksockor och halkskyddstejp.

- Ring oss och boka ett hembesök, så tar vi med halksockor och ser över vilka fallrisker som finns i hemmet. Det kan exempelvis vara dålig belysning, halkiga trappor, sladdar på golv och glatta mattor. Vi hjälper till med att sätta halkskyddstejp i trappor eller på andra ställen där det behövs, delar ut mattunderlägg så att mattor ligger stabilt och hänger upp sladdar, säger Jakob Bolinder, stödpedagog Hemmafixarna.

Just nu har Hemmafixarna bråda tider att hjälpa till med snöskottning, och många av hembesöken handlar om byte av lampor eller gardiner. De kan också hjälpa till med att flytta lådor upp till eller ned från vinden, byta batterier i brandvarnare, hänga upp tavlor eller hyllor och limma upp stödhandtag vid säng eller i badrum. Hemmafixarna ger också råd om lämplig möblering för att minska fallrisken.

- Vi har märkt att de som behöver vår hjälp ofta använder mystofflor som man lätt kan snubbla med, därför tror vi att det kan göra skillnad med halksockor för att förebygga olyckor i hemmet. Halksockorna är bekväma, väl beprövade och finns i olika storlekar, säger Jakob Bolinder.

Hemmafixarna har alltid legitimation med sig vid hembesök och använder kläder med kommunens logotyp.

- De som fått vår hjälp en gång återkommer ofta och vill ha hjälp med annat som ofta är säsongsbetonat. Vi har hjälpt till med att sätta upp och ta ned julpynt, nu är det mycket snöskottning och framåt våren får vi mycket förfrågningar om att ta fram utemöbler, säger Jennie Vestman, stödpedagog Hemmafixarna.

Vill du ha hjälp av Hemmafixarna?

Ring och boka ett kostnadsfritt hembesök på telefon 0522-69 51 00.

Mer information om Hemmafixarna

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00