Unikt samarbete mellan Volvo Bussar Uddevalla AB, Randstad AB och Uddevalla vuxenutbildning

Nu inleder Volvo Bussar Uddevalla AB och bemanningsföretaget Randstad AB ett samarbete med svetsutbildningen på Uddevalla vuxenutbildning. Ett antal elever från utbildningen kommer att få göra praktik (APL) på Volvo Bussar Uddevalla AB.

Någon som svetsar med vit låga och skyddshjälm med visir

Svetsutbildningen är en ettårig gymnasial utbildning som leder till en examen som svetsare. Arbetsmarknaden är mycket god och efterfrågan på utbildade svetsare är stor. Just nu läser 14 elever på svetsutbildningen i Uddevalla, hälften av eleverna avslutar sin utbildning i juni och övriga i december. Under våren och hösten ingår minst 6 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) i utbildningen. Några av eleverna får nu göra sin APL på Volvo Bussar Uddevalla AB.

- Vi är jätteglada för det här samarbetet, vi får ut våra elever på en riktigt bra arbetsplats. Alla våra elever har varit på studiebesök på Volvo Bussar Uddevalla, sedan har eleverna intervjuats av bemanningsföretaget Randstad som väljer ut de elever som får göra sin APL där, säger Lena Jannesson Hagman, rektor för svetsutbildningen på Uddevalla vuxenutbildning.

Initiativet till samarbetet kommer från Volvo Bussar Uddevalla AB och Randstad AB. I början av mars startar elevernas APL-praktik.

- Vi har ett ständigt behov av att hitta kvalificerade svetsare. Därför ser vi väldigt positivt på det här samarbetet med Uddevalla vuxenutbildning, det kan hjälpa oss att få tag i utbildad arbetskraft. Volvo Bussar Uddevalla har en grundbemanning av svetsare och vid behov tar vi in fler via Randstad, säger Lars Blomberg, vd Volvo Bussar Uddevalla AB.

Randstad kommer inom kort låta de utvalda eleverna från svetsutbildningen få göra svetsprover, för att se vilka som går vidare i uttagningen till APL. De elever som får APL hos Volvo Bussar Uddevalla får en god möjlighet att bygga på sin cv och skaffa sig ytterligare kompetens.

- Eleverna får utbildning och kunskaper hos Volvo Bussar Uddevalla om produktion, teknik och 5S, som är en japansk metod för att skapa ordning och reda på arbetsplatsen. De får en kompetens som är en stark merit när de är färdiga med sin utbildning och ska söka arbete. Under sin APL får de visa upp vad de lärt sig och om behov finns så kan de få anställning redan under utbildningstiden, säger Ersan Zecevic, konsultchef på Randstad AB.

Mer information om svetsutbildningen

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00