Massor att göra under vinterlovet

Vad vill du göra på vinterlovet? Under vinterlovsveckan kan du bland annat måla, spela trummor, skapa musik, prova cirkusskola, pimpelfiske, testa friidrott, rida på Emaus eller lajva på biblioteket.

Barn och vuxna i pulkabacken i Sanders dalar

I bowlinghallen ordnas discobowling och på Bohusläns museum kan du skapa ditt eget djur av material som finns i museets verkstad. Är du sugen på att se film, så kan du gå på sportlovsbio på Bohusläns museum och se Klas klättermus, Asterix, Dumbo, Dunderklumpen eller Space Chimps. På Regionteater väst anordnas cirkusskola där du får testa häftiga cirkuskonster och skapa en cirkusföreställning med ledare från Cirkusexpressen.

På Kulturskolan ordnas olika kulturaktiviteter under vinterlovet. Du kan prova på att spela trummor, fiol och cello, skapa musik på ipad, måla med akrylfärg eller hänga på Kulturbryggeriet med fritt skapande. En del av aktiviteterna kräver anmälan, mer information om Kulturskolans lovaktiviteter hittar du här.

På Kulturskolan kan du också prova på drill med stavar med Uddevalla Stadsmusikkår och Drillflickorna.

I Rimnershallen anordnas friidrottsdag med Hälle IF samt mamma- och dotterfitness, fotboll i blandade lag under ledning av IK Rössö Uddevalla.

Du kan testa pimpelfiske på Vrångevattnet på Herrestadsfjället och delta i stugmys och vinteraktiviteter vid Krokestugan. Eller varför inte prova på luftgevär vid Skyttepaviljongen Samneröd eller jaktstugan Rotviksbro, alternativt skytte vid Rosseröds fotbollsförenings stuga?

Fritidsgårdarna håller öppet och på Emaus kan du klappa djuren och rida tisdag-söndag under lovet. Mollöns gård ordnar dagläger med djurskötsel, pyssel och bakning. Tygtryck kan du prova på S:t Mikaelsgården och på Friskis&Svettis kan du testa rolig träning hela lovet.

På biblioteken kan du prova på att lajva med Lajvbyrån i Magikaos eller Sanningssökarna, du kan se teatern Pudlar och Pommes på Regionteater väst, prova på schack hos Uddevalla Schacksällskap och på Walkesborgsbadet blir det extra festligt med leksaker i bassängen hela lovet.

OBS! Öppettiderna i Walkesborgsbadet är tyvärr delvis fel i det tryckta vinterlovsprogrammet. Rätt tider finns i programmet här på hemsidan (se länken nedan).

Ha ett härligt vinterlov!

Läs hela vinterlovsprogrammet