Pussas lite extra på pusshållplatserna

Nu blir staden lite hjärtligare! Gatu- och parkenheten har placerat ut nymålade röda bänkar märkta med ordet ”Pusshållplats” i Margretegärdeparken, vid Hasselbacken, på Norra Hamngatan och vid torget i Ljungskile. Ett par rondeller har också pyntats med hjärtan med röda ljusslingor, och i några träd hänger hjärtan i regnbågens färger.

Eva Thol Nordfeldt och Malin Lundberg står på knä bakom en av de röda bänkarna som är märkt med ordet pusshållplats.

Eva Thol Nordfeldt och Malin Lundberg från gatu- och parkenheten tror att de nya pusshållplatserna kan locka fram mer kärlek.

De röda bänkarna har kommit på plats lagom till Alla hjärtans dag och ska finnas kvar i stadsmiljön. Tanken är att bänkarna ska kunna stå uppställda på olika platser, exempelvis ska en bänk flyttas till Skansplan och en till Sörkälleparken i sommar. Det kommer alltså finnas möjlighet att pussas lite extra på pusshållplatserna under lång tid framöver.

- Det är aldrig fel med kärlek! Jag tycker det är värt att lyfta kärleken året om, och jag tycker det är en rolig idé med pusshållplatserna, säger Sophia Pagerup, arbetsledare gatu- och parkenheten.

Om du vill få lite mer hjärtlig inspiration kan du ta en närmare titt på det stora trädet (blodboken) på Kungsgatan vid Kochska gränden, i rondellen på Västerlånggatan vid Willys, rondellen vid Ramnerödsskolan, vändplanen utanför Stadshuset, rondellen vid Slängom/Mona Lisas, samt vid torget i Ljungskile.

Malin Lundblad, Susanne Börjesson, Patricia Bohlin och Eva Thol Nordfeldt tittar fram genom ett stort hjärta med murgröna och ljusslinga.

Malin Lundblad, Susanne Börjesson, Patricia Bohlin och Eva Thol Nordfeldt från gatu- och parkenheten och samhällsbyggnadsnämnden vill sprida lite extra kärlek lagom till Alla hjärtans dag. Här syns ett hjärta utanför Stadshuset.

Trädet som står vid Kochska gränden är pyntat med hängande hjärtan i olika färger

Blodboken som står vid Kochska gränden är ett av de träd som pyntats lite extra till Alla hjärtans dag.

En bit av pusshållplatsen syns nedanför Hasselbackshuset

Pusshållplatserna står just nu utplacerade i Hasselbacken, Margretegärdeparken, på Norra Hamngatan och vid torget i Ljungskile.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00