Ta flexlinjebussen på kvällstid

Nu utökar flexlinjebussarna sina körtider. Det innebär att du som resenär kan åka flexlinjebuss även kvällstid under tisdagar, torsdagar och lördagar. De nya tiderna gäller från och med fredag 1 mars.

Flexlinjens blåa buss står parkerad utanför Kampenhof

Flexlinjens bussar kommer att gå även kvällstid tre gånger i veckan från och med 1 mars.

Flexlinjebussarna trafikerar över 220 mötesplatser i Uddevalla tätort och i de västra stadsdelarna, och åker till många platser där ordinarie busstrafik inte finns. Med flexlinjen kan du dessutom komma närmare din bostad eller destination än med vanliga bussar.

Hittills har flexlinjebussarna varit i trafik under dagtid från måndag till lördag. Nu utökas trafiken inom Uddevalla tätort till att omfatta även tisdag och torsdag kväll klockan 17-21, samt lördag kväll klockan 15-21.

- Många har efterfrågat att kunna resa även kvällstid. Funktionshinder- och pensionärsorganisationer har fått tycka till om vilka tider de vill att vi utökar till i första hand, och vi har anpassat tidtabellen efter deras önskemål, säger Sven Andersson, avdelningen strategisk samhällsplanering.

Flexlinjebussarna är öppna för alla och att åka med kostar som en ordinarie resa med Västtrafiks kollektivtrafik inom Uddevalla tätort. Resenärer med seniorkort åker kostnadsfritt med flexlinjen.

- Kvällstrafiken med flexlinjen är en unik satsning som bekostas av kommunen och som syftar till att underlätta ett gott liv och uppmuntrar till ett rikt socialt liv, säger Sven Andersson.

Flexlinjens tidtabell från 1 mars

Måndag 09.00-17.00
Tisdag 09.00-21.00
Onsdag 09.00-17.00
Torsdag 09.00-21.00
Fredag 09.00-17.00
Lördag 10.00-21.00

Du ringer och bokar din tur med flexlinjebussen senast en timme innan du ska åka, och kan åka mellan två valfria mötesplatser.

Flexlinjebussarna bokas via Västtrafik, telefon 0771-91 90 90.

Mer information om Flexlinjebussarna och karta över flexlinjens mötesplatser i Uddevalla

Skylt med orden Flexlinjen Mötesplats

I Uddevalla finns över 220 mötesplatser som flexlinjen trafikerar.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00