Vårblommorna sätter färg på staden

Nu är planteringen av alla vårblommor igång. Snart kommer tusentals penséer, påskliljor, murgröna, timjan och vårlökar att förgylla urnor och parker i Uddevalla och Ljungskile.

Thorleif Lauge och Thomas Wall.

Thorleif Lauge och Thomas Wall.

Thorleif Lauge och Thomas Wall som är park- och anläggningsarbetare förbereder lådorna som ska placeras ut i de nya sofforna på Kungsgatan. På Kungsgatan kommer planteringarna att sprida vårkänslor i färgerna blått, lila, vitt och grönt. De berättar att de snart också kommer att pynta urnor med påskris i färgglada tygremsor.

- Vi planerar att vara klara med vårblommorna innan påsk. Nästa plantering sker i slutet på maj, då vi sätter ut sommarblommorna, säger Thorleif Lauge.

Vårlökar Margretegärdeparken

Gula penséer kommer att rama in vårlökarna som börjar kika upp i våra rabatter, bland annat i Margretegärdeparken kring den nyrenoverade fontänen.

Timjan

- Jag tycker det är fint att blanda in ätbart i planteringarna. Timjan är en perenn, det vill säga en flerårig växt, som vi kan plantera ut i rabatterna efter att de varit i urnorna, säger Sophia Pagerup som är arbetsledare på gatu- och parkenheten. Dessutom doftar de underbart och de hjälper humlor och bin att överleva.

Gula penséer

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00