Aktivitetsparken på Oljeberget växer fram

Uddevallas nya aktivitetspark vid Oljeberget håller på att ta form. I sommar kommer vi att kunna skejta, dansa, utöva parkour, åka inlines, cykla, klättra och umgås med utsikt över Byfjorden.

- Arbetet flyter på som planerat och vi längtar efter att kunna öppna denna fantastiska plats, säger Emil Palmqvist som är enhetschef för anläggningar på kultur och fritid.

Aktivitetsparken kommer att bli cirka 1000 kvadratmeter stor och förutom alla aktiviteter har den en scen för olika arrangemang samt ytor för tillfälliga besök av exempelvis foodtrucks och biblioteksbuss. Det blir betongytor och sittplatser i form av gradänger med stålkant, rails och quarterpipe-ramp, parkourhinder med olika svårighetsgrad, basketkorgar och en naturlig bergsklättringsvägg med sand nedanför. Scenen kommer att få inbyggda högtalare där det går att koppla in egen musik. Vintertid kommer det att finnas möjlighet att spola is på en del av området för skridskoåkning. I anslutning till aktivitetsparken finns också grillplats med bänkar och den populära skulpturen Syrian Horse.

Aktivitetsparken på Oljeberget ska stå klar för invigning 19 juni 2019.