Vill du lyssna på Nederländernas och Japans ambassadörer på Europadagen?

På Europadagen 9 maj får Uddevalla gymnasieskola besök av Nederländernas ambassadör mrs Ines Coppoolse och Japans ambassadör mr Shigeyuki Hiroki. Varmt välkomna att lyssna på deras föreläsning på Östraboteatern!

Bild på Östraboteatern utifrån, några går förbi framför

Välkommen till Östraboteatern där du kan lyssna på Japans och Nederländernas ambassadörer.

Ambassadörernas fokus kommer att ligga på vikten av handel och andra gemensamma frågor som rör Sverige, EU, Nederländerna och Japan. Sedan februari i år är Japan ny handelspartner till EU.

Föreläsningen riktar sig i första hand till gymnasiet och högstadiet. Allmänheten är också välkommen att lyssna! Först till kvarn gäller och anmälan krävs. Föreläsningen är på engelska.

Välkomna på föreläsning!

Tid och plats: Torsdag 9 maj klockan 13.30-14.30, Östraboteatern.

Anmäl dig till ing-marie.lagneus@uddevalla.se

På Europadagen 9 maj firas freden och sammanhållningen i Europa. Det är årsdagen av den historiska Schumandeklarationen. I ett tal i Paris 1950 föreslog Frankrikes dåvarande utrikesminister Robert Schuman en ny form av politiskt samarbete i Europa som skulle göra ett nytt krig otänkbart. Planen handlade om att Tyskland och Frankrike skulle samarbeta i produktionen av kol och stål. Andra länder i Europa skulle vara välkomna att delta i samarbetet. Syftet var att bygga upp industrin efter andra världskriget och hindra militär upprustning.

Ett fördrag om en sådan organisation – Europeiska kol- och stålgemenskapen – undertecknades knappt ett år senare. Robert Schumans förslag betraktas i dag som startskottet för EU.

Mer information om Europadagen

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00