Succé för VUXEXPO 2019

Trots regn och rusk fylldes I17 av besökare då Uddevalla Vuxenutbildning presenterade sina yrkesutbildningar i går.

Kockmatchen

Doften av nybakat bröd lockade besökare in i samlingssalen där utbildningen restaurang och storkök bakade tunnbröd. Svetsutbildningen visade upp allt fint och praktiskt man kan göra vid en svets och de fick många förfrågningar om utbildningen och yrket. Transportutbildningarna Bussförare och Yrkesförare - Godstransporter fanns representerade både ute på gården med buss och lastbil samt inne i lokalerna där både lärare, elever och branschen kunde svara på frågor. På gården kunde också utbildningarna Bygg och Mekaniker besökas.

Vårdutbildningarna bjöd på handmassage och man kunde också få en visning i hur hjärt- och lungräddning fungerar. Utbildningen Servicepersonal förskola med start i augusti lockade många som var intresserade av utbildningen och som kan tänka sig att arbeta inom förskola.

Ute på gården var det full aktivitet i tältet där två kockmatcher gick av stapeln. Fyra kockar tävlade i lag tillsammans med fyra elever från utbildningen restaurang och storkök där de skulle laga en huvudrätt och en efterrätt för att sedan bedömas av en jury.

Elever från utbildningen Servicepersonal hotell & restaurang fick möjlighet att hjälpa till med serveringen av tävlingsrätterna till jury och vip-gäster.

Under årets VUXEXPO har det varit en extra satsning på just kockyrket eftersom det råder stor brist inom detta yrke.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00