Uddevalla gymnasieskola på andra plats inom Ung företagsamhet

Uddevalla gymnasieskola är näst bäst i Sverige på Ungt företagande i kategorin Årets UF-skola. Priset tillkännagavs på tisdagen under SM i Ungt företagande som hölls i Stockholm.

Tre glada pristagare jublar

Gymnasieslärarna Jenny Kucera, Annsofie Johansson och Eva Hartmann var på plats i Stockholm när andraplatsen för utmärkelsen Årets UF-skola tillkännagavs. Foto: Ung företagsamhet

Utmärkelsen Årets UF-skola baserar sig bland annat på vilka kontakter skolan har med näringslivet, hur många lärare och ämnen som integrerar ungt företagande och hur många gymnasieprogram på skolan som ger eleverna möjlighet att starta UF-företag.

- Det är jätteroligt, vi är så nöjda och detta inspirerar oss till att bli ännu bättre! Vi har arbetat med ungt företagande på gymnasiet i över 20 år och det växer för varje år, säger Eva Hartmann, diplomerad UF-lärare och programsamordnare.

Vid årets SM i Ungt företagande medverkade ett UF-företag från Uddevalla gymnasieskola, genom åren är det många UF-företag som gått vidare till final. Att få komma med till finalen i Stockholm i stor konkurrens med andra är ett pris i sig, menar Eva Hartmann.

- Det allra viktigaste med ungt företagande är att eleverna lär sig att de kan förverkliga sina idéer och de får chans att växa. Många gånger när jag möter tidigare elever som drivit UF-företag så säger de att det var det bästa de fick lära sig, att de haft stor glädje av det, säger hon.

Vad gäller Uddevalla gymnasieskola under läsåret 2018/19 så är 47 lärare på skolan aktiva inom ungt företagande och sammanlagt 274 elever driver UF-företag. Uddevalla gymnasieskola är Sveriges tredje största UF-skola sett till antal elever som driver UF-företag. Eleverna finns representerade på 14 olika gymnasieprogram.

Juryn bedömer följande inom kategorin Årets UF-skola:

  • Skolans strategi för entreprenörskap och UF-företagande.
  • Hur ämnesintegrerat lärarlagen arbetar tillsammans med UF-företagande.
  • Lärarlagens förmåga att inspirera elever att driva UF-företag.
  • Hur skolan har utvecklats med Ung Företagsamhet.
  • Skolans samarbete med rådgivare och näringsliv och resultatet av det

Mer information om Ung företagsamhet

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00