Parksommar rivstartar med Thomas Stenström

Vill du höra livemusik eller se på bio utomhus i det lummigt gröna? Sex torsdagskvällar i juli och augusti anordnas Parksommar i Hasselbacken i centrala Uddevalla. Thomas Stenström, Cherrie och Det Brinner är några av akterna. Fri entré till allt!

Parksommar med bild på Thomas Stenström, Det Brinner och Cherrie

Thomas Stenström, Det Brinner och Cherrie är några av artisterna som kommer till Parksommar.

Parksommar bjuder på en bred musikblandning, det blir både hip-hop, indiepop, folkmusik och disco. Först upp på scen är Uddevallasonen Thomas Stenström och support Linn Koch Emmery den 11 juli.

- Det känns superkul att kunna presentera Thomas Stenström som turnerar runtom i landet nu i sommar. Vi har väntat på rätt tillfälle och vi tror det här blir en jättebra inledning av Parksommar i den vackra och upprustade stadsparken vid Hasselbacken och Bäveån, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

Parksommar bjuder även på pop med Det Brinner, hip-hop med Cherrie och hårdrock, americana och folkpop med lokala akter. Den 18 juli ordnas en minifestival med fyra band från trakten.

- Vi vill även visa upp den musikkultur vi har här i stan och i vårt närområde. Alice´s Wedding och Black House Hill har gått vidare till riksfinalen av Imagine Sweden, som detta år hålls i Gävle, säger Pontus Blom.

I augusti visas filmerna ”A star is born” och ”Tårtgeneralen” som utomhusbio i Hasselbacken. Filmerna visas i ett samarbete med Filmis-Uddevalla filmstudio.

Program för Parksommar 2019

11 juli Thomas Stenström, support: Linn Koch Emmery

18 juli Minifestival med Alice´s Wedding, Black House Hill, Calatea, Astrid Melén Perception

1 augusti Det brinner, support: Josephi

8 augusti Cherrie, support: Adam Huligan

15 augusti Utomhusbio: A Star Is Born

22 augusti Utomhusbio: Tårtgeneralen

Samtliga konserter under Parksommar startar kring klockan 19.00 och pågår till cirka 21.30.

Utomhusbio kommer att starta omkring klockan 21.00.

Se affisch (pdf) Pdf, 3.2 MB.

Mer information på Facebook