Dykstädning, karnevalståg och invigning av Re:use

Ladda för händelserik lördag den 25 maj i centrala Uddevalla, en dag fylld med aktiviteter och fokus på återbruk. Då invigs både Kulturskolans Kulturfest och utställningen Re:use på Bohusläns museum. Bäveåns botten städas ren med hjälp av dykare, och det blir karnevalståg, musik, modevisning och försäljning av mat i museiparken.

Museiparken med strosande människor en varm sommardag

Museiparken kommer att sjuda av aktiviteter lördag 25 maj.

Kulturskolans Kulturfest kickstartar med det traditionella karnevalståget som går från Kungsgatan genom stan och avslutas i museiparken. Temat för årets karneval är hållbarhet och pris kommer att delas ut till bästa karnevalsdräkt. I år kommer en helt nytillverkad drake leda karnevalståget.

När karnevalståget anlänt till museiparken blir det invigning av Kulturfesten och av utställningen Re:use på Bohusläns museum, som är världens första 3D-printade utställning av 100 procent återvunnet material. Ett material skapat av insamlat skräp från Bohuslän. Utställningen berättar om vår hantering av skräp, skräpets historia men visar också på skräpet som en möjlig lösning för en hållbar utveckling i framtiden. Utställningen är ett samverkansprojekt mellan Bohusläns museum och tillväxtavdelningen i Uddevalla kommun.

På lördagen genomförs även en städning med hjälp av dykare i Bäveåns nedre del, i närhet till gamla badhuset och skärgårdsbåtarna. Dykstädningen genomförs på uppdrag av Städa Sverige och Uddevalla kommun, och Uddevalla sportfiskeförening kommer att bistå dykarna under dagen. IK Rössö städar också stränder vid Ljungskileviken under lördagen.

Program lördag 25 maj

10.00-14.00 Dykstädning pågår i Bäveån.

12.00 Kulturskolans karnevalståg startar på Kungsgatan utanför Studio 32. Kulturskolans elever och lärare med vänner medverkar i karnevalståget som avslutas i museiparken.

13.00 Invigning av Kulturfesten och av utställningen Re:use i museiparken. Konferencier Da Suss. Tal, musik, dans, drama och poesi.

14.00 Allsång

14.15-15.15 Modevisning. Gymnasieelever från Östrabos Mode-textildesign presenterar återvunnen design.

15.30-16.30 Dansföreställning

Under dagen kommer det att finnas food trucks vid museiparken.

Håll dig uppdaterad via Facebook