Ny utställning på Galleri Vitt brus

Från och med lördag 4 maj kan du se en ny utställning på Galleri Vitt brus på Stadsbiblioteket. Utställningen heter ”Gränsland” med konstverk av Yngve Gripple.

Målning  i blått och lila med två blommor och en fjäril

Se Yngve Gripples konsterk på Galleri Vitt brus.

Konstnären Yngve Gripple föddes 1958 och växte upp i Värmland. Han bor idag i Vänersborg och pendlar till jobbet i Uddevalla. Yngve Gripple började ställa ut på 1990-talet med abstrakta akvarellmotiv. Efter en nystart 2017 har hans verk ställts ut i Göteborg, Hjo, Sollentuna och regionalt. Motiven är ofta koloristiska, mörka och tvetydiga, i gränslandet mellan foto och grafik, mellan föreställande och abstrakt, mellan vakenhet och dröm. Enkla naturfoton bearbetas med färgval, strukturer, symboler och figurer. Vill få betraktaren att stanna till och låta tankarna vandra fritt. Tekniken är mixed media som printas på konstpapper.

”Naturen ger oändlig inspiration som jag kan krydda med min egen fantasi. I gränslandet mellan föreställande och abstrakt kan jag skruva och vrida på motivet tills jag känner en balans, i färgval och strukturer och med egna tillägg. Den slutliga känslan kan vara harmoni eller humor, men även mörkare teman som ödslighet och hot.”

Välkommen på vernissage för ”Gränsland”

Tid och plats: lördag 4 maj klockan 13.00, Galleri Vitt brus, Stadsbiblioteket. Utställningen pågår 4 maj-1 juni.

Se mer av Yngve Gripple på facebook

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00