Uddevallas skolmat goes street food

22, 28 och 29 maj kommer måltidsservice att servera streetfood-lunch utomhus på Bokenässkolan, Norrskolan och Forshällaskolan. Kultur och fritid höjer stämningen med livemusik, DJs och breakdance.

Jonas Jarsén och Helena Fritzén

Jonas Jarsén och Helena Fritzén lagar mat vid muurikkan, båda enhetschefer på måltidsservice.

- Vi vill göra något kul i mångfalden och klimatets anda där våra kök få chansen att bjuda på sin kreativitet och matglädje, säger Helena Fritzén som är enhetschef på måltidsservice.

Skolkockarna har fått följande utmaning: Maträtten ska vara vegetarisk, proteinrik och får endast innehålla färska grönsaker. (Alternativt vegetariskt protein får förekomma). Rätten ska följa kommunens riktlinjer om minst 30 procent ekologiska råvaror och rätten ska tillagas utomhus med måltidsservice muurikka. De ska också våga att ta ut smakerna!

- Vi hänger med på streetfood initiativet och spinner loss med DJ och breakdance med Ruslan Sergejevs, säger Kerstin Karlsson och Pontus Blom från kultur och fritid. Kerstin och Pontus kommer också att finnas på plats för att prata om Giraff som är ett kultur- och fritidsstöd för ungas projekt och idéer.

Streetfood-luncherna serveras onsdag 22 maj Bokenässkolan, tisdag 28 maj på Norrskolan och onsdag 29 maj på Forshällaskolan.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00