Bussrundtur för nyanställda i Uddevalla kommun

Den 28 maj är det premiär för en bussrundtur för nyanställda i Uddevalla kommun. Alla som har en anställning som sträcker sig längre än sex månader har erbjudits möjlighet att åka med.

Flygfoto där man ser Uddevallabron, Byfjorden och hus

Bussrundturen för nyanställda kommer bland annat att passera Uddevallabron.

Kommundirektör Peter Larsson och kommunstyrelsens ordförande Christer Hasslebäck hälsar först välkommen, sedan får de nyanställda en guidad tur till kommunens olika stadsdelar.

- Vi vill att man som nyanställd ska känna sig välkommen till Uddevalla kommun. Det här är ett roligt sätt att lära känna sin nya kommun, träffa andra nyanställda och få reda på var olika kommunala verksamheter finns som vi passerar på vägen, säger Tove Avrin, HR-partner.

Den guidade bussrundturen pågår under två timmar och startar vid Stadshuset. På vägen passerar bussen bland annat Herrestad, Torp, Rotviksbro, Uddevallabron, Gustafsberg, Kapelle, centrum, Äsperöd, Rimnersområdet, Dalaberg, Hovhult, Fridhem, Unneröd, Skogslyckan, Kampenhof och hamnområdet. Till hösten sker en liknande guidad busstur för fler nyanställda.

Utöver bussrundturen får alla nyanställda också ta del av en kommunövergripande digital introduktion, samt introduktion på sin arbetsplats.