Uddevalla får EU-medel till gratis wifi

Nu har Uddevalla kommun beviljats stöd från EU-kommissionen till wifi på de viktigaste offentliga platserna. Uddevalla är en av 20 kommuner i Sverige som i dagarna har beviljats ett bidrag på 15 000 Euro, motsvarande cirka 160 000 kronor. Pengarna ska gå till ytterligare utbyggnad av gratis wifi i kommunen.

tre tjejer sitter vid en laptop

Uddevalla får EU-bidrag till att bygga ut fritt, trådlöst internet.

Totalt är det 3400 kommuner i Europa som får bidraget. Söktrycket var mycket högt och redan en minut efter att ansökan hade öppnats hade 98 procent av bidragen redan intecknats.

- Det är jätteroligt att vi får del av detta bidrag från EU-kommissionen. Kravet är att det ska gå till gratis publikt wifi på platser där det idag inte finns något wifi. Nu återstår att bestämma var i kommunen trådlöst internet ska byggas ut, säger Peeter Päts, EU-strateg på Tillväxtavdelningen.

Genom initiativet WiFi4EU vill EU-kommissionen främja fri tillgång till trådlöst internet för invånare och besökare på offentliga platser som parker, torg, offentliga byggnader, bibliotek, vårdinrättningar och museer.

Uddevalla kommun erbjuder sedan tidigare gratis wifi i en stor del av kommunens fastigheter, bland annat på skolor, lokaler för vård och omsorg, kontaktcenter, Uddevalla stadsbibliotek och Rimnershallen.

Mer information om fritt wifi i kommunen

EU-samarbete i kommunen