Premiär för aktivitetspark på Oljeberget

Onsdag 19 juni slår portarna upp för den nya aktivitetsparken på Oljeberget i Uddevalla. Där kan du skejta, dansa, utöva parkour, cykla, åka inlines, klättra, spela basket och umgås med utsikt över Byfjorden.

Bild ovanifrån på redskapen och ytorna i aktivitetsparken

Välkommen till invigning av den nya aktivitetsparken på Oljeberget i Uddevalla.

I parken finns betongytor och sittplatser i form av gradänger med stålkant, rails och quarterpipe-ramp, parkourhinder med olika svårighetsgrad, basketkorgar och en naturlig bergsklättringsvägg med sand nedanför samt en scen med inbyggda högtalare. Parken är öppen för besökarnas eget engagemang, här finns det goda möjligheter att arrangera en konsert, dansföreställning eller festival.

- Det är jätteroligt att aktivitetsparken äntligen är klar och att vi kan öppna den för allmänheten. Vi märker att det redan finns ett väldigt stort intresse för parken, säger Emil Palmqvist, enhetschef på kultur och fritid.

Välkomna till invigning av aktivitetsparken!

Program onsdag 19 juni

14.00 ”Pappa är ute & cyklar”, utomhusteater med Teater 23. Något är på tok på stadens gator. En sabotör är ute och förstör alla skateboards, rullskridskor och airboards. Något är också på tok i den lilla cykelverkstaden. Ägaren Eddie och hans son Freddie, som tidigare har varit de bästa av vänner, har börjat hålla hemligheter för varandra. Föreställningen är cirka 45 minuter och passar bäst för barn 6-10 år, läs mer på www.uddevalla.se/barnkultur

15.00-19.00 Prova på skejt, kickbike, klättring och parkour. Ta gärna med egen utrustning om du har. Vi har några brädor och kickbikes att låna ut. På scenen: musik, DJ & breakdance.

17.00 Invigningstal av kultur och fritidsnämndens ordförande Monica Bang Lindberg.

Teamet med mobila fritidsledare och Fritidsbanken är också på plats hela dagen. Fritidsbanken har lite utrustning att låna ut, bland annat kickbikes och skateboards.

Håll dig uppdaterad om evenemanget via facebook

Vill du engagera dig för aktivitetsparken? Hör av dig till Giraff, kultur och fritids stöd till unga

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00