Unga kommunutredare startar sin sommarlovspraktik

Igår måndag 17 juni började nio unga kommunutredare sin sommarlovspraktik i Stadshuset. Ungdomarna kommer bland annat att få ge förslag på hur man får ökad studiero och trygghet i skolan.

Entrén till Stadshuset med blommor i förgrunden

De unga kommunutredarna gör sin sommarlovspraktik på kultur och fritidsförvaltningen i Stadshuset.

De unga kommunutredarna kommer från årskurs 9 och årskurs 1 på gymnasiet och gör sin sommarlovspraktik på kultur och fritidsförvaltningen. Ungdomarna får grundläggande kunskap om kommunen, om ungdomsinflytande och om utbildning med fokus på barnkonventionen. Temat för i år är prioriteringar, vilket kommer att beröras ur flera olika perspektiv.

- Nytt för i år är att de unga kommunutredarna fått två frågeställningar på beställning. Den ena frågeställningen handlar om hur man får ökad studiero och trygghet i skolan, och den andra handlar om vilken betydelse bygget av den nya Källdalsskolan kommer att ha för ungdomar i området, säger Denise Olsson Bergqvist, samordnare kultur och fritid.

De unga kommunutredarna ska få presentera sina slutsatser i en rapport som redovisas torsdag 4 juli. Rapporten kommer att spridas till förvaltningschefer och kommunens olika nämnder.

- Det är en jättebra möjlighet att få ta del av ungas perspektiv och tankar som kommer direkt från ungdomarna själva, säger Denise Olsson Bergqvist.

Ungdomarna avslutar sin sommarlovspraktik den 5 juli.