Staden fylls med sommarblommor

Planteringen av sommarblommor är igång. Margretegärdeparken är väl värd ett besök med sin vackra, nyrenoverade fontän som omges av parkens rabatter i färgerna gult, lime, orange och rött.

Thomas Wall och Thorleif Lauge

Thomas Wall och Thorleif Lauge.

Thomas Wall och Thorleif Lauge från gatu- och parkenheten berättar att det är en del arbete inför själva planteringen. Växtstöd ska sättas upp, urnor ska snyggas till och placeras ut.

I år är det Agnetha Johansson som varit tillbaka i kommunens tjänst för att planera och skissa upp alla rabatter. Med sina 45 års erfarenhet vet hon precis vilka blommor och växter som passar i Uddevallas parker.

Thorleif Lauge berättar att kommunen rensar rabatterna ungefär en gång i veckan. Den största växtkraften är innan midsommar så det gör väldigt gott om man får bort så mycket ogräs som möjligt nu på försommaren.

- Vi gödselvattnar kommunens rabatter eftersom blommorna behöver näring hela sommaren och inte bara vid planteringen, säger Thorleif Lauge.

Urnor

Flera urnor är färdigplanterade och står och väntar på att placeras ut. Bland annat de urnor som ska stå framför Bohusläns museum. Men i år är det en and som har valt att ruva sina ägg bland de utblommade vårblommorna, framför museet, så där kommer sommarblommorna på plats först när fågelungarna är redo att flytta.

Sommarplommor
Blommor till Kungsgatan

Blommorna i lådorna till Kungsgatans nya möblemang går i färgerna rosa och blått.

Midsommarstång

Gatu- och parkenheten önskar alla en trevlig midsommar genom att pryda rondellen vid kvarteret Sundberg med en midsommarstång.